Posts

Showing posts from October, 2019

MOBOT FLEXI : PILIHAN TERBAIK

Image
Bila isteri yang buat pilihan demi menjamin kesihatan dan keselamatan suaminya pasti itu yang terbaik.
Sweet je couple ni. Walaupun Tuan Haji dah pencen tapi beliau sentiasa menyokong tugasan sibuk isterinya Pn Hadzarah yang begitu aktif menyebarkan manfaat dan kebaikan kepada pewakaf yang menempah dan membeli kit pengurusan jenazah yang boleh didapati di kaunter Pos Malaysia Seremban. Lepas ni yang nak dapat kan #mobotflexi di area Seremban pun boleh dapatkan dari tuan haji (012-6941192) ye. p/s : Mobotflexi pilihan terbaik dari semua model yang super baik untuk mereka yang prihatin terhadap kesan jangka panjang atas kesihatan insan tersayang.

INFO : SKIM BANTUAN BAITULMAL

Mungkin ada antara saudara, kenalan dan jiran kita yang sedang memerlukan bantuan. Tak dapat sumbang wang ringgit, tolong salurkan info ini untuk mudahkan mereka berusaha dapatkan bantuan saat mereka sedang diduga dengan kebuntuan. Bukan untuk mengharap bantuan baitulmal selamanya tapi sekurang-kurangnya untuk meringankan bebanan disaat hidup dilanda kesukaran. Yang penting hidup mesti berusaha untuk keluar dari masalah.
--------
Tahukan anda...
Baitulmal Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan melalui sistem agihannya menawarkan kepada mereka yang layak menerima skim-sikm bantuan berikut :- 1. skim bantuan bulanan
2. skim bantuan Aidilfitri
3. skim takaful asnaf
4. skim bantuan menyelesaikan hutang (Al-Gharimin)
5. skim bantuan deposit sewa rumah / sewa rumah bulanan
6. skim bantuan baiki/bina/deposit sewa beli rumah
7. skim bantuan perubatan
8. skim bantuan perniagaan
9. skim bantuan pertanian
10. skim pembelian motosikal roda tiga OKU
11. skim bantuan deposit sewa beli teksi
12. sk…

MOBOT FLEXI : KITA MUNGKIN TIDAK PERLUKANNYA HARI INI

Kita juga mungkin mampu bantu ibu ayah atau suami/isteri kita uruskan segala keperluan hidup mereka hari ini.

Kita mampu buat semua yang terbaik untuk mereka hari ini.

Tapi adakah kita pasti, esok kita masih mampu uruskan semuanya untuk mereka lagi?

Atau kita perlu bantu mereka hadapi hidup yang penuh dengan segala kemungkinan ini dengan berdikari semula mulai hari ini?

Pilihan terbaik terletak di detik hati kecil kita.

Singgah je ke AIDAQ dan cuba #Mobotflexi ni dulu baru tau sesuai ke tak...call 012-6169034 untuk temu janji.

MOBOT FLEXI : TEAM MOBOT FLEXI AKAN TERUS BERKHIDMAT.

HUKUM KARMA, kata atok. Macam mana bagus pun produk kita, usah sekali-kali kondem produk orang. Share je manfaat baik, bagus, kelebihan apa yang superb sangat tentang produk kita tu. Bagaimana produk kita boleh bantu selesaikan masalah penggunanya dan apa cara nak dapatkan Mobotflexi dengan minima kos? #Pengalaman reverse hukum alam. Aduhhh... senyum jelah walau hati rasa terkilan masa dengar sorang customer ni bagi tau tadi dia terserempak dengan seseorang yang memperlekehkan mobotflexi. Isunya cuma orang tu mencari device yang murah... yang lain seperti kualiti, service after sales dia mungkin tak kesah. Yang kesiannya lagi banyak dia beri input negetif customer tu terus berusaha mencari kebenarannya dengan menghubungi team kami di IJN, resultnya : 1. Kami closed 2 unit Mobotflexi hari ni dengan tawaran 24% diskaun dari harga di farmasi. 2. Dapat sokongan dari Dr pakar Rehab HUKM pula untuk salah seorang pemohon biaya mobotflexi melalui Baitulmal. Semoga Allah mudahkan urusannya. 3. …

MOBOT FLEXI : HOSPITAL REHABILITASI CHERAS

Image
Terima kasih Allah beri kami peluang berkongsi pengalaman dan manfaat mobotflexi sekali lagi kepada pakar perubatan dan kakitangan HRC.
.
Hampir setiap hari kami bertemu pesakit, warga emas dan OKU yang bercerita tentang kesukaran untuk bergerak disebabkan masalah anggota fizikal mereka yang lemah namun masih terpaksa menggunakan kerusi roda walaupun kesan penggunaan kerusi roda yang berterusan menjadikan mereka perlu bergantung kepada orang lain dan adakalanya menyakitkan lengan, bahu dan menambah tekanan ke atas tulang belakang..
.
Apa yang boleh kami sarankan, cubalah mobotflexi ni dulu dan hubungi Mobot Advisor anda dan dapatkan panduan bagaimana nak dapatkan Mobotflexi ini secara percuma atau klik link wasap ini - http://wasap.my/+60126169034/carabantuanMobotflexi P/s Kami jemput tuan puan untuk cuba dan dapatkan Mobotflexi ini di AIDAQ Medan Mara, Kuala Lumpur. (Isnin-Jumaat /9.30am - 6.00pm) Lokasi : Aidaq Service Corporation Sdn. Bhd.
Tingkat 1, Medan Mara, No. Lot 2. 22A, Jala…

INFO : KUMPULAN WANG PERSARAAN (KWAP) - PERMOHONAN TUNTUTAN PERJALANAN.

Tujuan Rawatan Perubatan ke - Hospital bagi Pesara-Pesara Perkhidmatan AWAM. Rujuk Borang : JPA.BP.UBAT. B04. Kemudahan bagi pesara yang membuat rawatan di Hospital. Dokumen2 berikut hendaklah di Photostat serta dilampirkan : 1. Surat 'Arahan Doktor' contoh rujuk ke IJN
2. Slip kehadiran
3. Kad Pesara.
4. KP Isteri.
5. KP Pesara.
6. Resit Tol
7. Penginapan -
Sertakan Resit Hotel jika melebihi 25Km.
Jika kurang boleh tuntut Elaun Perjalanan sahaja. Jika perlu penerangan lanjut Telefon Nombor dibawah
dan borang boleh dimuat-turun dilaman web :
https://www.kwap.gov.my 8. Borang Lengkap hantar kpd Alamat:-
Kumpulan Wang Amanah Persaraan (KWAP).
Aras 1, Sky Tech Tower 2.
MKN Embassy Techzone
Jln Teknokrat 2,
Cyber 4, 63000 Cyberjaya, Selangor. No.Tel: 03-88878777 Mesej Kebajikan untuk Pesara Kerajaan.
Sampaikan dan panjangkan kepada Pesara atau Bakal Pesara. Maklumat ini sebagai amal bakti kita bagi menolong sesama insan tidak mengira apa bangsa & agama. Sila share info ini seg…

BERBAHAGIALAH MEREKA YANG DIUJI DENGAN MUSIBAH

Kata Ustaz, "Dunia ini isinya adalah ujian" Ujian kehidupan itu sentiasa ada. Setiap orang akan merasainya sesuai dengan nilai kesanggupannya. Yang memberi kita ujian adalah ALLAH. DIA yang memilih kita untuk dihadapkan sesuatu ujian dan DIA Maha tahu ujian itu terbaik buat kita. Kata ustaz lagi, "Ujian berupa musibah itu seperti ubat. Meski pun pahit tetapi harus diminum. Sekiranya tidak, kita tak memperolehi 'kesembuhan.' " Ada orang diuji dengan kehilangan ahli keluarganya, ada orang lain pula ditimpa ujian kehilangan harta bendanya. Ada pula yang diselubungi dengan kesusahan2 dan penderitaan lainnya Selalu terjadi, Ibadah yang terlahir tatkala diuji dengan musibah itu selalunya luarbiasa. Ada orang dililit hutang sehingga dia berdoa sesungguh-sungguhnya kepada ALLAH namun hutangnya masih belum juga terlunasi. Kerana ALLAH Maha Tahu, barangkali andai terlalu cepat hutangnya terlangsai dia akan berhenti berdoa. malah boleh jadi dia berhenti melazimi amal…

INFO: AMBULANS PERCUMA!

Kes Kecemasan di Sekitar: Wangsa Maju;
Setiawangsa;
Ampang
Masa: 7:00 pagi hingga 7:00 malam Hari: Isnin hingga Sabtu sahaja. Ambulans Insaf Malaysia memberikan perkhidmatan secara PERCUMA bagi MVA-Motor Vehicle Accident (Kemalangan Jalanraya) dan Lain-lain Kecemasan di kawasan Setiawangsa, Wangsa Maju dan Ampang. Kami juga membekalkan Perkhidmatan ke Hospital secara PERCUMA bagi gologan yang Kurang Berkemampuan di Sekitar Klang Valley (Lembah Klang). Tuan2 & Puan2 juga boleh Sebarkan makluman dan nombor ini kepada kenalan2 yang tinggal di Sekitar Kawasan Setiawangsa, Wangsa Maju dan Ampang untuk kegunaan panggilan Kecemasan atau Perkhidmatan Lain. Hubungi kami di : 018-2461999 (call/whatsapp)
011-10161999 (whatsapp sahaja) Sumber: https://www.facebook.com/882012881871742/posts/2928573833882293/

MOBOTFLEXI : #3 PANDUAN ZIARAH - CANTIKNYA MASJID NABAWI.

Rugikan kalau dah sampai ke sana tapi tak dapat nak pi ziarah tempat-tempat bersejarah kerana tak larat nak berjalan jauh, takkan asyik nak pinjam kerusi roda pihak masjid je. Ramai lagi jemaah dari seluruh negara yang uzur nak guna. Kalau setakat nak bergerak dalam masjid dengan kerusi roda pinjam yang diwakafkan, ok lah tapi kalau nak pi berziarah pun nak pinjam yang masjid punya memang seganlah... Masa ni mobotflexi memang sangat-sangat membantu. Bukan masa ziarah je tapi masa nak berulang alik dari hotel ke masjid pun mobotflexi ini sangat memudahkan. Ini antara jadual ziarah yang dah disusun oleh murawif Retaj Elsafwa Travel semasa di #Madinah.
- Ziarah makam Rasulullah SAW dan para sahabat
- Beribadah di Raudhah
- Ziarah perkuburan Baqi' di mana lebih 10,000 para syuhada yang dikebumikan di sana.
- Masjid Quba' dan telaga nabi
- Jabal Uhud
- Masjid Qiblatain
- Masjid Tujuh
- Pasar Kurma (shopping dan makan sampai kenyang!) Jadual di #Mekah :
- on the way ke Mekah singga…

MOBOTFLEXI: NAK CARI PENGGANTI WHEELCHAIR UNTUK MAK AYAH DAN JIMATKAN TENAGA MASA PERGI HOLIDAY NANTI?

Kadang-kadang mak ayah kita ni tak nak ikut pi holiday bukan sebab apa.. mereka tak nak susahkan anak cucu untuk tolak wheelchair nanti je tapi jauh disudut hati memang nak sangat jalan-jalan dengan anak cucu tambahan pula pada usia emas ni berada bersama keluargalah yang paling 
membahagiakan.
.
Tapi kalau ada alat macam skuter dan dalam masa sama selesa macam wheelchair lagilah bagus tak perlu anak cucu menolak wheelchair setiap masa.
.
Lebih seronok kalau mak ayah dapat berdikari dan pandu sendiri. Tu yang bila tengok mobotflexi yang ada ciri-ciri dan gabungan scooter dan wheelchair (2 in 1) memang berbunga hati dibuatnya..
.
Mobot Flexi ini adalah foldable mobility scooter. Ia adalah gabungan yang digunakan di dalam dan di luar rumah untuk urusan di hospital, beriadah di taman, ke surau, umrah, kolej, pejabat, pasaraya, berniaga dan sangat mudah digunakan ketika bercuti.
.
Nak tahu bagaimana Mobot Flexi ini membantu?
Tengok video di bawah ini yea.
Atau terus WhatsApp ke :
https://mobotflexima…

MOBOTFLEXI : TAK TERNILAI DENGAN KATA-KATA.

Apa yang paling bermakna bagi seorang ayah adalah bila dia dapat sediakan keperluan untuk keluarganya terutama bila menjelang hari raya. Nak cari baju, kasut, tudung, pin tudung, kuih, kek, langsir, alas meja raya dan yang selalu dinanti-nanti sampul yang ada isi duit raya. Ini antara check list setiap kali raya.
Yang ada anak perempuan remaja, list ini akan lebih bertambah. Maksudnya, masa, bajet dan senyumnya kena lebih sikit lagi... Ayah jarang tunjukkan apa yang ada dalam hatinya. Dia lebih suka tunjukkan ceria walau dilubuk hati terasa payah dan penat nak bergerak namun untuk keluarga itu semua letak tepi. Yang penting wajah-wajah insan kesayangannya dapat perhatian. Penghargaan kami di team Mobotflexi Malaysia : Terima Kasih En Izham sudi luangkan masanya berkongsi foto bershopping bersama/untuk keluarga bersama Mobotflexi.

MOBOTFLEXI : HADIAH DI PENGHUJUNG RAMADAN

Hati ibu mana yang tak tersentuh bila anak dan menantu bawa dia cuba sendiri Mobotflexi di AIDAQ Medan Mara tadi. "Makcik sekeluarga nak pi umrah September ni, rugi kalau tak dapat berulang alik ke masjid banyak kali, masa pergi dulu memang tak larat nak berjalan sangat..." Saya faham kerisauan makcik Siti, ibu kepada En Daud semasa mencuba Mobotflexi tadi. Kebanyakan pengguna Mobotflexi yang menunaikan umrah sejak tahun lepas pun ada feel yang sama. Kalau boleh nak ada 'me time dengan Allah' sebanyak-banyaknya tak nak terganggu dek masalah pergerakan yang kerap terbatas. ------------------- Masa mula cuba Mobotflexi ni kekok lah sikit sebab belum biasa lagi tapi bila dah 10 minit enjoy je makcik ni pandu mobotflexi. Dah mula nak guna gear 2 tapi untuk pengguna baru dengan berat dibawah 90kg, elok mahirkan dengan gear 1 dulu. Masa nak naik bukit baru guna gear 2 atau 3 supaya mudah dan tak perlu minta bantuan orang lain untuk tolak semasa mendaki bukit. "Senang…

MOBOTFLEXI : "PENGORBANAN MAK BELUM BOLEH DISAMAKAN DENGAN APA YANG KAMI BOLEH BAGI..."

Lagi kisah anak dan menantu yang belikan mobotflexi sebagai hadiah istimewa untuk bonda tersayang. "Tak sanggup tengok mak menahan kesakitan bila banyak berjalan, jadi kami decide nak hadiahkan mak mobotflexi ini" "Actually kami dah survey, dalam lazada dan shoppe pun ada jual mobotflexi ni cuma kami pentingkan kredibiliti syarikat, servis dan alat ganti." "Lagi pun kami nak tahu tips cara guna dan jaga mobotflexi ni untuk mudahkan mak nanti" Buat anak dan menantu solehah ini, Allah sahajalah yang dapat memberi sebaik-baik ganjaran dunia dan akhirat dan rezeki yang melimpah ruah buat mereka asbab hadiahkan sesuatu yang bakal menyenangkan ibunda yang telah berjasa melahir dan mendidik anak-anak dengan penuh kasih sayang. ------------------- Syukur, Alhamdulillah Allah beri kami peluang sediakan produk alternatif menggantikan kerusi roda kepada mereka yang memerlukan #Mobotflexi
www.mobotflexi.com