Posts

Showing posts from June, 2018

KENAPA OPAH SEDIH SELEPAS MERIAHNYA SUASANA HARI RAYA...?

Image
Seminggu sebelum raya, cuti sekolah dah mula.. Ramai jugalah mak ayah yang hantar anak-anak balik kampong untuk tolong atuk dengan opah buat
.
Dari opah tak pandai order langsir kat lazada, udah cekap opah tekan button itu ini…. hahaha…
.
Tapi tulah… pejam celik hari ni dah 3 hari raya, anak cucu yang ramai tadi dah berbondong-bondong meninggalkan atuk dengan opah untuk balik ke rumah masing-masing. 
.
Mulalah berkaca mata opah, asyik masuk abuk jelah... Atuk pulak control macho… “udah ler tu, bulan depan depan dema balik lagi lah…”
.
Tetibalah rasa sakit belakang, sakit tumit, sakit lutut pun makin kuat, tak berapa selera la nak makan, pendek kata macam ada yang tak kena je. Koyok pun dah tampal tapi macam tak kurang je sakitnya…
.
Faham…
Anak-anak faham cuma tuntutan kerja tu menyebabkan kena juga balik ke kota tempat mencari rezeki.
.
“… mak, bulan depan kita beli mobot flexi yang mak tengok dalam facebook tu ye, senang mak nak pi kedai ke, surau ke… nak masuk dalam kereta pun senang, abah bole…

SALAM LEBARAN AIDILFITRI 1439H / 2018M

Image
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin.

Disini, Cik Lin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog Cik Lin Selamat & Mobot Flexi.

Tangan dihulur maaf dipinta,
Erat hubungan sesama kita,
Semoga gembira di hari yang mulia,
Salah dan silap harap dimaafkan,
Salam Lebaran.





















source photo: Internet

MOBOT FLEXI - INFO KHASIAT HERBA DI MALAYSIA (BHGN 2)

Image
Salam Ramadhan dan salam sejahtera buat semua kawan-kawan Blogger Cik Lin Selamat.
Haa...Mesti semua tertunggu-tunggu update dari Cik Lin kan, 

Update apa???
.
.
.
.
.
.
.
Update khasiat herba lah...
Selamat membaca. ---------------------------------------------------------------------------- INFO KHASIAT HERBA DI MALAYSIA

KUNYIT HITAM KEGUNAAN DAN KHASIATMerawat ketumbuhan pada sendi (tumor joint)Merawat penyakit kusta--------------------------------------------------------
INFO KHASIAT HERBA DI MALAYSIA
PEGAGA FUNGSI:Umum – digunakan untuk revitalisasi tubuh dan otak yang lemah serta kesuburan wanitaDaun – berfungs sebagai astrigensia dan tonikumKEGUNAAN DAN KHASIATMengurangkan tekanan darah tinggiMenguatkan saluran darah dan kapilariMerawat kejang, bengkak dan kebas kakiMencegah nyamukMelambatkan proses penuaanMembuang bahan toksik dalam sistem tubuh badanNEGARA LAIN YANG MENGAMALKAN PENGAMBILAN PEGAGABarat: tonik saraf – merehatkan dan menambahkan ingatanIndia: digunakan dalam mengatasi masalah ku…

MOBOT FLEXI - INFO KHASIAT HERBA DI MALAYSIA (BHGN 1)

Image
Salam Ramadhan dan salam sejahtera buat semua kawan-kawan Blogger Cik Lin Selamat.
Disini, Cik Lin mengambil kesempatan untuk berkongsi info berkenaan herba-herba yang terdapat dan senang untuk didapati di Malaysia untuk kebaikan kesihatan kita semua. 
Selamat membaca. ---------------------------------------------------------------------------- INFO KHASIAT HERBA DI MALAYSIA HEMPEDU BUMIKEGUNAAN DAN KHASIAT:

DAUN HEMPEDU BUMI : Dapat menurunkan darah tinggi, Pelawas pembuangan air besar, menghapuskan cacing dalam sistem pencernaan dan mempercepatkan pembekuan darah. Merawat antiradang, antibakteria, antivirus, melegakan demam dan pencair kahak. Merawat kencing manis, Merawat gigitan seranggaCARA KEGUNAAN:
Merebus daun tersebut untuk mengambil airnya supaya boleh diminum. Menumbuk lumat daun tersebut dan letakkannaya pada luka.               
Kandungan bahan kimia daun ini membolehkan ia memecahkan molekul-molekul lemak yang ada disekeliling salur darah yang tersumbat yang menyebabkan tekanan dara…

PENGHUJUNG RAMADHAN, BANYAKKAN SEDEKAH.

Image
Saya panjangkan.
SANGGUP GADAI TANAH UNTUK BANGUNKAN MASJID?
-------------------------------------------------------------------------------- Kompleks dan Masjid ini adalah impian abang saya almarhum Ustaz Murtadha Yusof.
Ramai tak tahu, semasa hayat almarhum, almarhum bergolok gadai tanah beliau sendiri untuk projek ini.
Arwah meninggal dunia dalam satu kemalangan, 4 bulan lalu.
Kemalangan tersebut pernah mendapat liputan media.
Saya berjanji dengan almarhum yang akan usaha untuk bangunkan projek ini insyaAllah.
Dana yang diperlukan untuk pembagunan Fasa 1 projek ini adalah RM3.5 juta. InshaAllah, dengan dana sebanyak ini, akan disiapkan : #1. Sebuah masjid dengan kapasiti 1,000-1,500 orang dalam satu-satu masa.
#2. Maahad tahfiz (sekarang 61 orang pelajar)
#3. Pondok pengajian pelajar dan warga emas.(60 unit)
Bayangkan, bila siap pusat ini, betapa bermanfaat untuk umat.
Ia impian peninggalan almarhum Ustaz Murtadha Yusof.
Kutipan baru dilancarkan 30 Mei baru-baru ini, Alhamdulillah dalam 24…

MOBOT FLEXI - KEGEMBIRAAN BERSAMA!

Image
KONGSI KEGEMBIRAAN.
.
Selepas menjalani pembedahan di lutut kanan, kini lutut kirinya pula perlu dibedah tapi disebabkan beberapa kekangan Hajjah Mariam menangguhkan dulu niatnya.
.
Kebetulan hari yang sama di IJN, team #MobotMalaysia sedang mempromosikan penggunaan Mobot flexi, manakala beliau mempunyai rawatan susulan di IJN.
.
Jadi, apa lagi, Hajjah terus mencuba keselesaan menggunakan Mobot flexi, siap shopping buah anggur segar di kiosk berhadapan dengan booth kami lagi...
.
Yang pasti Hajjah yang ditemani suaminya sangat enjoy menggunakan Mobot flexi dan kebetulan Hajjah baru sahaja menyambut hari ulang tahun beliau.
.
Jadi, Hajjah  bercadang untuk menghadiahkan dirinya sebuah Mobot flexi.
.
Semoga Hajjah dikurniakan kesihatan yang lebih baik manakala lutut kiri Hajjah dapat lebih relax berbanding sebelum ada mobot flexi,.
.
#MobotMalaysia
Membawa kebahagiaan.







MOBOT FLEXI - PANDU UJI.

JEMPUTAN UNTUK PANDU UJI MOBOT FLEXI DI MEDAN MARA KUALA LUMPUR, BERSAMA TEAM MOBOT MALAYSIA - JOM CUBA DAN RASAI SENDIRI MUDAHNYA BERGERAK DENGAN MOBOT FLEXI!
=======================================================

.
Team Mobot Malaysia HQ mengadakan sesi demo menggunakan mobot flexi terutama kepada anda yang mahu menghadiahkan kerusi roda merangkap skuter kepada ibu ayah yang mengalami masalah sakit kaki dan lutut supaya ceria dan mudah bergerak semula.
.
Lokasi : Tingkat 1, Menara Mara, Jalan Raja Laut, 50350 kuala Lumpur
Tarikh :
Waktu : 10.30am - 5.00 pm
.
Anda dijemput hadir bersama ibu bapa, keluarga atau sahabat yang mengalami masalah pergerakan fizikal untuk mencuba #mobotflexi ini.
.
Mobot Advisor kami akan membantu anda mengendalikannya dan ia pasti memberi pengalaman yang menggembirakan dan mengembalikan keyakinan diri untuk hidup berdikari semula.
.
----------------- Jom luangkan masa anda bersama kami di Tingkat 1, Medan mara, Kuala Lumpur pada 2018.
.
#MobotflexiMalaysia
Pilihan utama u…