Posts

Showing posts from October, 2017

Kenapa Perlu Melakukan Pemeriksaan Kesihatan?

Bilakah waktu terakhir kita mengetahui secara jelas tentang tahap kesihatan kita?

Medical check up adalah pemeriksaan kesihatan menyeluruh yang bertujuan untuk mengetahui kondisi kesihatan kita. Ia boleh dilakukan bagi semua peringkat umur dan mengikut keperluan kesihatan seseorang.

Institut Jantung Negara (IJN) menyediakan rangkaian Medical check up yang sangat diperlukan oleh setiap individu khususnya bila usia telah mencecah 35 tahun malah  wanita adalah golongan yang mesti mengutamakan Medical check up ini.

Berikut adalah rangkaian pakej Medical check up yang ditawarkan oleh IJN  yang boleh anda nikmati secara percuma apabila membeli MOBOT FLEXI dari website kami. Fokus utama adalah kepada golongan dewasa berumur 35 tahun ke atas yang sentiasa dalam perjalanan dan menjalani gaya hidup aktif ternyata mengalami perubahan dalam kesihatan mereka. 


Pemeriksaan Kesihatan Essential Wellness kami akan membantu mendedahkan gejala dan penyakit yang serius, jika ada, yang memerlukan rawatan dan …

Penghargaan buat seorang ibu

Image
Alhamdullilah dengan adanya Mobot Flexi ini dapat membantu ibu puan Azimah yang tak berdaya akibat sakit lutut menikmati kehidupan ceria dan dapat berjalan bersama-sama anak-anaknya semula..

Walau sesibuk mana pun seorang anak perhatian serta keperluan seorang ibu tetap akan diberi perhatian.

Pn Azimah mahu ibunya kembali ceria dan gembira seperti dulu, dapat menikmati percutian keluarga tanpa gangguan sakit lutut dan kepenatan. Beliau gembira bila dapat menghadiahkan Mobot Flexi untuk ibunya.

Penghargaan buat seorang ibu. #Ciklin 019-3866889



Mobot Flexi mudahkan pasangan Mr & Mrs Lim untuk bercuti ke Phuket

Image
Bersungguh-sungguh Madam Lim memerhatikan En Nuar membuka dan melipat Mobot Flexi sambil mendengar penerangan En Din tentang fungsi Mobot ni, maklumlah beliau sendiri rasa sangat mudah bila dah mencuba Mobot ni tadi. 
.
Hari ni team Mobot rasa sangat gembira dapat menyediakan keperluan untuk Mr lim bercuti. Pasangan ni bercadang untuk bercuti ke Phuket, Thailand awal November nanti.
.
Dengan Mobot Flexi pergerakan Mr Lim pasti lebih mudah dan percutian keluarga itu nanti akan menjadi lebih ceria.
.
#MobotFlexi
#Kembalikankeceriaanhidupmu

Wang belum boleh membeli segala-galanya.

Image
Walaupun En Mat sedia membeli Mobot Flexi namun Mobot Flexi ini kurang sesuai untuk menampung berat beliau yang ketika ini mencecah sekitar 167kg akibat kesan sampingan pengambilan ubat bagi merawat beberapa jenis penyakit yang beliau hidapi sejak beberapa tahun lalu. .
Masalah ini telah menjejaskan pergerakan En Mat terutama untuk menguruskan aktiviti harian beliau termasuk untuk bergerak dalam bangunan hospital bagi mendapatkan rawatan serta menjalani pelbagai rawatan susulan.
.
Team Mobot Flexi yang ke rumah beliau di Klang Jumaat lepas sedang berusaha mencarikan alternatif serta berbincang dengan beberapa pihak yang berkaitan untuk membuat inovasi baru terhadap Mobot Flexi agar sesuai dan boleh digunakan oleh mereka yang mengalami masalah seperti beliau. ------------------------------------------------------------------
Soalnya berapa ramaikah pesakit yang mengalami masalah berat badan seperti En Mat yang memerlukan alat bantuan sokongan perubatan seperti Mobot Flexi untuk memudahka…

Pesara ATM boleh memohon bantuan JHEV untuk memiliki Mobot Flexi

Image
Kemeriahan meraikan pesara tentera di Hari Pahlawan Peringkat Negeri Melaka begitu dirasai bila TYT Yang Dipertua Negeri Melaka sendiri turun merai dan menyampaikan pelbagai sumbangan kepada mereka yang memerlukan.
.
Sempena Hari Pahlawan Peringkat Negeri Melaka itu team kami telah memperkenalkan Mobot Flexi untuk kegunaan pesara serta mereka yang mengalami masalah pergerakan fizikal dan Alhamdulillah feedback yang kami terima juga sungguh memberangsangkan.
.
InshaAllah kepada pesara yang memerlukan boleh mengajukan permohonan kepada Jabatan Hal Ehwal Veteran untuk mendapatkan sumbangan atau pembiayaan Mobot Flexi.
.
Tuan puan boleh menghubungi Tn Razak JHEV di 019-218 9707 untuk sebarang bantuan dan sumbangan.

[ HARGA LUTUT ANDA RM64K. PELIHARA & JAGALAH...! ]

Image
Banyak yang tidak tahu, kerana memang tidak ada yang memberi tahu, kalau sudah usia di angka 5, sebaiknya tidak memilih jogging, berlari, apalagi melompat.
.
Pengetahuan yang sesungguhnya murah ini, menjadi mahal, bahkan boleh menjadi sangat mahal jika masyarakat tidak tahu, kerana sendi lutut terlanjur rosak.
.
Oleh kerana kos mengganti satu lutut yang telah rosak akibat tidak tahu itu.. boleh mencecah RM64k !!
.
Jangan sampai salah memperlakukan sendi lutut, akibat masih tetap jogging, berlari, bermain tenis, badminton, volley, & aktivitas fizikal lain yang membebani sendi lutut.
.
Itu yang saya maksudkan dengan pengetahuan sihat itu murah...
.
*Contoh lain yang tidak boleh dilakukan di usia angka 5 ialah tidak memijak batu kerikil tanpa alas kaki hinggakan saraf tapak kaki menderita sakit akibat kerasnya tekanan batu kerikil kerana bebanan berat tubuh.*
.
Alasan bahwa itu sebagai refleksologi tidak boleh diterima akal sihat.
.
Refleksologi? Tekanan yg mampu diterima tapak kaki hanyalah dilak…
Kenapa perlu pilih Mobot Flexi BUKAN kerusi roda untuk ibu ayah?
( Mobot Flexi = Skuter + wheelchair )
------------------------------------------------ Pernah tak anda rasa sakit belakang yang amat sangat selepas seharian menolak kerusi roda ketika menguruskan rawatan ibu ayah atau ahli keluarga terdekat di hospital?
.
Maklumlah bila ada appointment untuk rawatan, selalunya ada 2 atau 3 rawatan lain yang perlu dilakukan dalam hari yang sama untuk jimatkan masa.
.
Itu pun kadang-kadang sampai 4 ke 5 jam berkampong dalam hospital untuk sesi pagi dan petang. Kalau seminggu ada 3 appointment....? Memang lenguh tapi dah tanggungjawab kan kenalah diusahakan juga.
.
Dengan adanya Mobot Flexi, anda tak perlu lagi menolak kerusi roda atau ibu ayah pun tak perlulah nak gunakan tenaga yang banyak untuk gerakkan kerusi roda tu lagi.
.
Ia sangat mudah dan menyenangkan malah meringankan bebanan tulang belakang anda... Anda juga akan dapat melihat kembali keceriaan ibu ayah kerana mereka dapat berdikari se…