Posts

Showing posts from April, 2018

SSM - BIZTRUST

Pastikan anda membeli secara online dari peniaga yang mempunyai jaminan SSM. 
Semak kalau ada logo Biztrust then baru berurusniaga.

Tonton video dari page SSM (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1696116940475702&id=112188875535191) ini sebagai panduan. 
SSM TV - EPISOD 48 : Jangan jadi mangsa penipuan perniagaan online. Pastikan entiti-entiti perniagaan mempamerkan logo BizTrust SSM.Ingat pembelian online, ingat BizTrust.
 Layarihttps://biztrust.ssm.com.my untuk maklumat lanjut.

Ni nak khabar, . . .
Fb Page MOBOTMALAYSIAHQ, https://www.facebook.com/mobotflexi,sudah daftar dan dapat sijil dari Biztrust, SSM tau..
Jadi, tunggu apa lagi?
JOM! Beli MOBOT FLEXI dengan MOBOTMALAYSIAHQ.


BAITULMAL NEGERI SELAIN WILAYAH PERSEKUTUAN TAK BAGI BANTUAN KE??

Image
Bila kami update tentang bantuan yang diberikan oleh Baitulmal Wilayah Persekutuan kepada pemohon yang mahu membeli mobot flexi, itu tak bermakna Baitulmal negeri lain tidak boleh membantu anda mendapatkan mobot flexi sebagai alatan bantuan sokongan untuk memudahkan anda kembali berdikari tanpa pembantu wheelchair yea.

Anda boleh memohon ke Baitulmal negeri di mana anda bermastautin dengan syarat anda mempunyai dokumen yang lengkap dan dalam kategori layak mendapat bantuan. Kami akan susul dengan dokumen yang diperlukan oleh pihak Baitulmal apabila diperlukan.
Kami faham anda mahu kembali bergerak bebas ke sana ke sini tanpa menyusahkan anak-anak atau keluarga maklumlah sebelum ini semuanya anda boleh lakukan sendiri cuma, 
Bila diuji dengan kesakitan ditambah pula masalah sendi dan lutut yang tak mampu berdiri dan berjalan jauh, anda tak ada pilihan terpaksa juga bergantung kepada bantuan orang lain.
Itu kalau yang ada pembantu. 
Bagaimana pula jika anda sentiasa hidup sendiri tanpa k…

ADAKAH ANDA SEORANG YANG PRIHATIN?

Image
Kami yakin setiap anda yang singgah dan like Page#mobotmalaysiahqadalah insan prihatin yang pernah terdetik di hati nurani untuk berbuat kebaikan kepada orang lain yang memerlukan.

Pertolongan bukan semestinya dalam bentuk wang ringgit tapi ia boleh jadi jalan penyelesaian yang boleh membantu meringankan beban seseorang.
Anda mungkin tahu atau kenal mereka yang sangat perlukan #mobot#flexitapi disebabkan kekangan kewangan mereka terpaksa menangguhkan hasrat untuk menggunakan mobot flexi ini.

BERITA BAIK UNTUK ASNAF DAN MEREKA YANG KURANG UPAYA TINGGAL DI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR SAHAJA
----------------------------------------------------------------------------------------- Jika anda ada ahli keluarga, saudara, sahabat atau jiran tetangga yang memerlukan mobot flexi, sila komen 'dana-mobot flexi prihatin' dan boleh tinggalkan no whatsapps di ruang komen, Mobot Advisor kami akan berikan detail cara permohonan kepada anda nanti.
Sampaikanlah kepada mereka yang memerlukan mobo…

8 CARA MUDAH UNTUK ANDA MILIKI MOBOT FLEXI.

Image
KINI KAMI SEDIAKAN 8 CARA MUDAH UNTUK ANDA MILIKI #MOBOTFLEXI. PANDU UJI MOBOT FLEXI DI MEDAN MARA KUALA LUMPUR HARI INI BERSAMA TEAM MOBOT MALAYSIA - JOM CUBA DAN RASAI SENDIRI MUDAHNYA BERGERAK DENGAN eSCOOTER MOBOT FLEXI
----------------- #8 Cara Pembelian Untuk Anda Miliki Mobot Flexi
========================================
Pembelian boleh dibuat melalui :
.
1. Kad kredit
2. Tunai / transfer online / kad debit
3. Pengeluaran SOCSO / KWSP (akaun ke 2)
4. Pembiayaan AEON i-cash
5. Pusat Zakat - Selangor
6. Baitulmal - Wilayah Persekutuan
7. Koperasi
8. PG Mall / akaun GAP / dinar atau goldbar Public Gold

.
Jom luangkan sedikit masa anda bersama kami untuk berkongsi pengalaman dengan insan ya g disayang mencuba 2 in 1 escooter wheelchair mobot flexi di AIDAQ Tingkat 1, Medan mara, Kuala Lumpur.
.
#MobotMalaysia
Pilihan utama untuk berjimat - harganya berpatutan dan sangat berbaloi!
Scooter = RM5,000 ++
Wheelchair bermotor = RM9,000 ++
#Scooter + #wheelchair = Mobot Flexi HANYA RM6,535! Taip 'Mobot…

BANGKIT DAN BERUBAH BERSAMA MOBOT FLEXI

Sakit bukan lagi penghalang! Pergerakan yang terbatas tidak lagi menyusahkan orang lain. Kini bebas bergerak bersama MOBOT FLEXI
.
.
"Kini segala urusan saya makin mudah dengan Mobot flexi" - Cik Lin Selamat, Kuala Lumpur.
.
.
"Pernah terfikir nak mudahkan rutin pergerakan ibu ayah atau keluarga tersayang? Kalau dulu mereka memang tak ada masalah nak ke sana ke mari cuma kini..."
.
.
Kami membantu memudahkan mereka yang mengalami masalah pergerakan fizikal kembali berdikari, ceria dan dapat menjalani aktiviti harian tanpa bergantung kepada pembantu atau kerusi roda lagi.
.
.
Antara pengguna yang mendapat manfaat Mobot Flexi ini adalah mereka yang :-
-----------------------------------
Kurang upaya fizikal,
Lemah akibat Stroke,
Polio
Masalah lutut/kaki/sendi/gout
Kecacatan akibat kemalangan / OKU
Mudahkan ibu ayah dan warga emas untuk ke masjid/ menunaikan umrah
Ahli keluarga atau pesakit yang perlu menjalani rawatan susulan di hospital seperti fisioterapi dan sebagainya
.
.

Untuk makluma…

BILA MASA MOBOT FLEXI - SCOOTER WHEELCHAIR (2 IN 1) INI SANGAT DIPERLUKAN?

KITA mungkin tidak pernah menyangka bahawa sesuatu kemalangan buruk ataupun serangan penyakit yang boleh mengakibatkan lumpuh boleh terjadi kepada diri kita atau mereka yang kita sayangi.
.
Namun hidup mesti diteruskan, bukan sahaja untuk kita tapi untuk mereka yang kita sayangi.
.
Kita mesti kuatkan semangat dan terus berjuang untuk pulih semula, paling tidak untuk berdikari bagi menguruskan diri sendiri dan hal-hal rutin harian, kena rajin pergi fisioterapi, makan ubat, berani keluar berhadapan dengan dunia sebenar dan perlu mengetahui apakah keperluan sebenar untuk bergerak contohnya alat sokongan perubatan yang bagaimana diperlukan untuk bergerak dari satu kawasan ke satu kawasan.
.
Jika perlukan kerusi roda, kerusi roda yang bagaimana? Atau adakah alat selain kerusi roda yang bolen membantu memudahkan pergerakan disamping mengembalikan semangat ?
.
Walau pun lemah namun dengan persekitaran yang positif kita boleh cepat pulih seperti sedia kala semula. #MobotFlexi di #Mobotmalaysia.com da…

MANFAAT.

Image
Bila team Mobot Malaysia turun padang pasti ada insiden yang menyentuh emosi tambahan pula bila kami di sapa oleh mereka yang terkilan kerana tak sempat nak hadiahkan Mobot flexi semasa hayat orang yang mereka sayangi.
Kami doakan semoga tiada lagi kesedihan yang seumpama itu di masa hadapan, usah bandingkan harga sebuah #Mobot dengan kesihatan organ, tulang dan masa depan kita.
Kesihatan itu anugerah yang tak ternilai.

Ada yang terlintas di hati, hadiah untuk mak?

Image
Katanya nak cari sesuatu yang boleh buat mak happy supaya mak tak perlu lagi sedih dan gelisah disebabkan sakit lutut bila banyak berjalan.
Kerap juga mak makan ubat tahan sakit walaupun tahu kesan sampingannya tapi ialah...dah sakit sangat, mak nak buat macam mana?
Since kita boleh jimat sebab ada diskaun 24%, jom kita kongsi-kongsi (tong-tong kata anak-anak sekarang) kita hadiahkan mak dengan sebuah #mobotflexi (2in1) eScooter wheelchair tahun ini.
Hubungan Mobot Advisor Arifin Suhaini 011-39061817 atau kalau nak cepat nak booking whatapps ke : wasap.my/+601139061817/NakMobotflexi