Posts

MOBOTFLEXI: PENGALAMAN SUKA DUKA CIK LIN

PENGALAMAN SUKA DUKA SEBELUM DAN SELAPAS MENGGUNAKAN MOBOTFLEXI BERSAMA CIK LIN.
--------------------------------------------------- Assalamualaikum dan salam sejahtera...

hai semua..

Kali ni MobotFlexi nak kongsikan suka duka Cik Lin sebelum dan setelah menggunakan MobotFlexi ini.

Saksikan dan dengar sendiri pengalaman Cik Lin menggunakan MobotFlexi ini. Bagaimana MobotFlexi menjadi penganti kepada wheelchair.
Sila klik video di bawah ini untuk mendengar cerita Cik Lin:


MOBOT FLEXI : "DUIT KITA BOLEH CARI TAPI KESIHATAN KITA TAK BOLEH BELI"

Image
"DUIT KITA BOLEH CARI TAPI KESIHATAN, KITA TAK BOLEH BELI" - UNCLE JIMMY

Uncle Jimmy disahkan menghidap diabetis sejak usia 20an lagi tapi beliau kurang ambil berat sehinggalah pada usia 40an kaki kirinya tak boleh diselamatkan dan perlu dipotong sehingga ke paras bawah lutut.
Tak cukup dengan itu, sebahagian tapak kaki kanannya pula perlu dipotong dan semua jari kakinya tak boleh diselamatkan lagi. Kini selang sehari, isterinya perlu membawanya ke hospital untuk dressing kaki kanan yang baru dibedah.
Rentetan dari diabetis atau lebih dikenali sebagai penyakit kencing manis yang dihidapinya, beliau mengalami masalah penglihatan dan kedua-dua buah pinggang beliau pula gagal berfungsi sehingga perlu menjalani dialisis setiap minggu.
Setelah setahun, beliau mengambil keputusan untuk menjalani pembedahan buah pinggang di US dengan kos yang beratus ribu ringgit.
Beliau juga mengalami masalah jantung dan beberapa masalah kesihatan lain yang memerlukan penjagaan rapi.
Syukur uncle Jimmy …

MOBOTFLEXI: DEMI MEREKA

Image
DEMI MEREKA YANG SENASIB DENGAN CIK LIN. Hari ni Cik Lin ke TNB uruskan hal-hal premis baru mobotflexi.
Cik Lin dan team Aidaq nak bagi bakal-bakal pengguna Mobotflexi selesa ketika berurusan dengan kami tapi tulah banyak pulak cabarannya.

Dari ramai orang yang menunggu di kaunter sampai lengang dah, urusan cik Lin masih juga belum selesai.

Moga apa yang cik Lin lalui ini dapat memberi manfaat lah kepada orang lain selepas cik Lin.

#Mobotflexi always with me!

MOBOTFLEXI: TEMAN SETIA, TREAT LAH IA DENGAN BAIK.

MOBOTFLEXI NI UMPAMA TEMAN SETIA, TREAT LAH IA DENGAN BAIK.
----------------
Minggu ni ada beberapa pengguna Mobotflexi menghantar mobotflexi mereka dengan beberapa isu.

Kelebihan mereka yang beli Mobotflexi dari team Mobotflexi @Aidaq adalah kerana kami berada di bandaraya Kuala Lumpur.

Bukannya di luar negara!

Kalau ada masalah pun, mudah je nak dapatkan bantuan servis atau alatganti. Tak perlu tunggu lama dan pastinya jimat kos.

Biasanya bila pelanggan menghubungi team kami, kami akan cuba troubleshoot melalui telefon, wasap, video dulu.

Kalau tak boleh DIY juga, barulah kami suruh mereka hantar ke centre kami di Medan Mara.

Antara masalah yang kerap dihadapi adalah : Dalam kurungan ada jawapan (). 1. "Bila pulas throttle tak berapa nak pergi mobotflexi ni..." ✔️ Cuba check 2 tayar belakang, bila last pam angin 45psi? ✔️ Kalau angin kurang, motor mobotflexi ni terpaksa menarik berat beban badan dan barang menyebabkan throttle ni walaupun dipulas habis masih tak berapa bole…

INFO : JENIS PENYAKIT BUAH PINGGANG

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Hari ini, Cik Lin nak kongsikan info yang Cik Lin dapat daripada Dr Rafidah berkaitan jenis-jenis penyakit buah pinggang.

Baru Cik Lin tahu, sakit buah pinggang ni ada dua(2) jenis.

Moh, kita baca dan tonton video di bawah bersama untuk kesihatan kita dan orang tersayang.

----------------------------------------------------------- Ada 2 jenis penyakit buah pinggang.

1. Penyakit buah pinggang acute
2. Penyakit tahap kronik (tahap 1 hingga 5)


Nak tahu lebih lagi tonton video bersama Dr Rafidah, pakar buah pinggang. Sila tekan link ini untuk paparan video:



Sumber : FB Kementerian Kesihatan

MOBOT FLEXI : KERJASAMA

Image
KERJASAMA.


Mr Gobi Hari adalah Presiden Persatuan & Kelab Orang Kurang Upaya, Warga Emas dan Ibu Tunggal atau lebih dikenali sebagai Persatuan KG KU.
Dalam kehidupannya lebih 10 tahun kebelakangan ini beliau telah abadikan hidupnya secara aktif untuk memperjuang dan membantu nasib insan-insan golongan yang kurang berkemampuan khususnya dalam kategori B40 terutama dikalangan mereka yang mengalami masalah ketidakupayaan fizikal.
Secara peribadi, kami, team MobotFlexi, sangat mengagumi beliau kerana beliau sendiri berdepan dengan pelbagai cabaran namun jiwanya sentiasa basah merah menyala untuk membantu orang lain tanpa mengira kaum, bangsa dan agama.
Ada kalanya beliau turun naik jabatan dan agensi, berulang alik bertemu ketua kampung dan daerah semata-mata untuk bantu insan lain dapat bantuan sara hidup malah pihak University Malaya pernah mengiktiraf usaha-usahanya yang berterusan itu.
Falsafahnya simple.
Untuk menikmati hidup yang bermakna, kita harus selalu menolong orang lain dan in…

INFO : SENI CANTUM TAMPAL

Image
Seni cantum tampal pemangkin terapi pemulihan pesakit
CHERAS: Aktiviti kraf seni sebahagian daripada terapi mengekalkan keseimbangan emosi dalam kalangan pesakit yang sedang menjalani proses pemulihan dan penyembuhan. Menyedari perlunya aktiviti berkaitan, Hospital Rehabilitasi Cheras (HRC) mengambil inisiatif menganjurkan program terapi seni ekspresi menerusi kraf cantum tampal (patchwork) diterjemahkan pada karya “The Biggest Expressive Art Patchwork” Pesakit, kakitangan hospital termasuk barisan pakar, doktor dan jururawat berpeluang menzahirkan kreativiti menghasilkan cantuman kain perca serta lukisan sepanjang 4.83 x 2.69 meter persegi, turut direkodkan dalam Malaysia Books of Record. Ahli Parlimen Bandar Tun Razak, Datuk Kamaruddin Jaffar, berkata seni ini diharap menjadi terapi terbaik ketika pesakit menjalani proses pemulihan selain rawatan biasa. Beliau berkata, walaupun aktiviti sedemikian masih baharu di negara ini, namun dipercayai berupaya merawat, memulih dan memberi kes…